Comunicarea Electronică

Comunicarea electronică este una din formele comunicării prin intermediul căreia sunt transmise date, informații, imagini, semnale și așa mai departe. Comunicarea electronică este o formă a comunicării publice, unde noile tehnologii de informare și comunicare asigură circuitul informației electronice în societate.

Comunicarea electronică nu este o noutate, și deși are beneficii multiple, există și câteva aspecte ce ar putea fi considerate negative.

Aspecte pozitive

  • Comunicarea electronica oferă beneficii persoanelor din întreaga lume, permitîndu-le să împărtășească informații, să interacționeze direct, în ciuda impedimentului distanței.
  • Conversațiile pot fi vizuale, textuale sau audio.
  • Ca și proces, comunicarea a fost eficientizată în ceea ce privește domeniul afacerilor, finanțelor, schimbului, în ceea ce privește obținerea de informații și multe altele.
  • Mesajele transmise pot fi stocate permanent sau temporar.
  • Cum comunicarea electronică nu folosește nimic fizic, banii cheltuiți pentru achiziționarea hârtiei, pentru imprimat și alte astfel de costuri sunt evitate.

Aspecte negative

  • Principala problemă ce vizează comunicarea electronică este securitatea. Computerul poate fi afectat de viruși, de hackeri sau de altele și efectele adverse se fac simțite atît asupra computerului cît și a rețelei. Volumul datelor transmise este unul mare, într-un timp relativ scurt, iar acest volum mare poate fi uneori dificil de vizualizat și înțeles rapid pentru a se putea oferi un feedback.
  • Viteza cu care sunt transmise mesajele alterează adesea structura lor și astfel uneori pot fi interpretate greșit. Mesajele pot fi de asemenea modificate sau însoțite de diverse programe mălițioase precum viruși, viermi sau alte lucruri ce pot sa afecteze computerul și pot fi dificil de detectat.
  • O alta problema legata de comunicarea electronica este cea legata de securitatea emailului. Trimis prin rețea sub formă de pachete, acestea trebuiesc sa treacă printr-un număr de routere și computere înainte de a ajunge la destinație. Astfel exista șanse ca emailul să fie alterat pînă ajunge la destinatar.

Majoritatea imbunatatirilor tehnologice au atat aspecte favorabile cat si defavorabile. In ciuda tuturor dezavantajelor insa, majoritatea dintre noi depindem de comunicarea electronica atat in ceea ce priveste viata personala dar si viata profesionala.

Картинки по запросу comunicarea virtuala

Leave a comment